Групи шахраїв в телеграмі та фейсбук

• Автор теми Автор теми Piton
  • Дата створення Дата створення
  • Відповідей Відповідей 3
  • Перегляди Перегляди 7

Piton

Учасник
Спеціаліст
Повідомлення
210
UAH
11.5
Вітаю, шановна громада!
Я на вихідних трошки походив по групах різних в фейсбук, типа антиколектор фейсбук та все таке інше, а також пабліки та чати в телеграмі подивився і от у мене склалася уява, що це реальні шахраї там сред підписників, і мало того - серед адміністраторів та модераторів. Тож, чому такі групи не блокуються, чому дозволяється шахрайство та його популяризація? Чому якимсь шахраям дозволяється оббирати компанії, які надають кредити?? Чому компанії повинні нести збитки через таких шахраїв? Я не розумію! Чесно!

Дивіться:

Це скрін з групи го антиколектор​

кредитні шахраї

Ви почитайте, що вони пишуть!
"я брала 3000, закрила за 250 гривень". Це де такий бізнес, коли компанія не в прибуток працює, а дарує жебракам гроші?
Чому наші законотворці не захищають бізнес, чому поліція та органи правозахисту не реагують на це?? Так і далі шахраї будуть оббирати бізнес. Через деякий час вже невигідно буде його вести просто напросто.

Я розумію, набралась кредитів, погодилася з умовами договору, отримала гроші, витратила їх, а потім "я взяла 3000, а закрила за 250 грн", або "в мене немає чим платити, то ж я не буду платити". А потім ще й вигадують різні схеми, як не платити, як обдурити, як отримати гроші і не віддати.

Скажіть, як в цивілізованому світі таке можливе?
А от тут ще "краще"
1760353649407.webp

"Не робити жодних пролонгацій".
Це нормально? Умовами договору, з яким боржники погоджуються, передбачені пролонгації. Модератор шахрайської групи в фейсбук пропонує не виконувати умови договору. Це сама та Стаття 355 кримінального кодексу України "Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань". Чому цією групою не займуться спеціальні органи? Як бачите, там є табличка "модератор".

"Попередити коло спілкування про якихось шахраїв".
Це як? Про себе повідомити? "Я шахрайка, набралася кредитів і не виплачую"? Так?
Береш кредит, не платиш по умовам договору, а виходить, дзвонять і розшукують білу та пухнасту якісь шахраї? Люди, та що ж з вами трапилося?

Не маєш чим платити по кредиту, не бери його!! Чому в нашій країні дозволено всяким жебракам красти гроші у компаній, які працюють, не порушуючи законодавство, сплачують податки, допомагають ЗСУ?

І таких груп і пабліків дуже багато. Скоро вони хліб будуть брати в магазині і не платити за нього, бо "то шахраї його продають".

Piton, вас щось дивує? Вони, доречі, не тільки "бізнес оббирають", а й простих людей, обіцяючи допомогу, а потім лише як гроші візьмуть, блокують всюди. Це і в групах таке, і у каналах та чатах ТГ.
Галаю, скоро всі ці групки прикриють.

3. Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань, вчинене організованою групою або поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я, або таке, що завдало великої шкоди чи спричинило інші тяжкі наслідки, - карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

@Piton, вас щось дивує? Вони, доречі, не тільки "бізнес оббирають", а й простих людей, обіцяючи допомогу, а потім лише як гроші візьмуть, блокують всюди.
Нічого мене вже не дивує. Мене обурює те, що хтось відкриває бізнес, вкладує гроші, дає робочі місця, в надії отримувати прибуток, а якісь шахраї вирішили, що вони мають право відбирати не тільки прибуток, а ще й гроші тієї людини, яка відкрила бізнес. Обурює!

Iryna, можливо й можна було б таке примінити, але хто ж буде цим займатися?

Назад
Зверху