Два роки знаходжусь в рабстві кредитів (МФО)

• Автор теми Автор теми NoName
  • Дата створення Дата створення
  • Відповідей Відповідей 8
  • Перегляди Перегляди 26

NoName

Новачок😶‍🌫️
Новачок
Повідомлення
4
UAH
1.5
Добрий вечір...

Маю проблему, як і більшість тут присутніх.

Вже 2 роки влажу в кредити МФО із різних сторін.

Допомагали батьки закрити борги, перепозичав у друзів, але до кінця ніколи не хватало закрити і все починалося знов по колу.
Ніколи не договорював до кінця, бо надіявся на свої сили якусь частку закрити.
Брав позику на роботі, щоб закрити 200000 грн (розказував директору). Закрив майже все, але декілька мфо в протермінуваннях (нарахували % і мені не хватило тої позики), налякали і я взяв інші, які вже закрив, щоб перекредитувати і знову по колу.
Ситуація зараз така, що ще залишилося 100000 гривень відати на роботі. Там відносно лояльно все, але кожен місяць знімають всю ЗП, що більше 30000 , вже другий місяць буде, як по 10000 грн, попередні було по 50000, то було добре, але сезон на роботі закінчився...

Загальні суми заборгованості в МФО:​

1. Кредит каса - 23000 тіло з % 34000, дата 08.10
2. Е-Гроші - 15000 тіло, з % 23000, дата 11.10
3. Сан кредит - тіло 16000 - вже 3 рази брав і відавав тіло, зараз знову, протермінування 11 днів, ще не пропонують нічого, але й нема з чого платити.
4. Мілоан - 10000 тіло, з % 11100, дата 15.10
5. Панго - 3000 тіло, з % 3900 , дата 15.10
6. Аміго - 2500 тіло, з % 30000, дата 15.10
7. ТОП1 - 6000 тіло, з % 8000, дата 11.10
8. Нові Кредити - 5000 тіло, з % 6100, дата 15.10
9. Бір кредит - 5000 тіло з % 6100 дата 15.10.
10. Алекс Кредит - 13500 тіло, з % 18000, дата 04.10
11. Лові Лаве - 13500, з % 18000, дата 03.10
12. Фінберт - 8000, з % 9200, дата 02.10
13. Просто Кредит - 8000, з % 10300, дата 04.10
14. Манівео - 9500, з % 10800, дата 15.10
15. Лімон Кредит - 5100, з % 6100, дата 15.10
16. Швидко гроші - 5000, з % 7000, дата 15.10
17. FirstCredit - 4000 тіло, з % 5600, дата 20.10
18. Клік Кредит 5000 тіло, з % 5400, дата 29.10

В сумі станом на зараз разом з відсотками - близько 200000 гривень (протермінований тільки сан кредит).
Вже перечитав всі коменти і публікації на порталі, не знаю, чи легше стало, напевно ні, бо вже заплутався в реаліях, як то все закрити.

Для себе вирішив , що все, крапка. Будуть протермінування, будуть проблеми, треба гасити, треба вилазити з болота. Зараз змоги більше, ніж 15000 грн виділити на місяць для погашення позики точно немає. Доси віддаю те, що на роботі брав + сім'я ще поки є.

Не можу створити стратегії погашення, все плутається. Якщо допоможете, буду вдячний!

Буду завтра говорити знову з батьками, але вже не просити допомоги, а просто щоб знали, що я такий, та щоб були готові до дзвінків від МФО та їхнього терору.
З дружиною ,також, буду на днях , бо зараз в іншому місті , все нарешті до кінця розкажу, не впевнений , що на цей раз вже пробачить , але пора говорити все .
Маю на собі нерухомість та авто - думаю на дружину все переписати може? Щоб не було нюансів...

Допоможіть, будь ласка, із стратегією, що як гасити і що ставити в приорітет. Які кредитори точно на тіло підуть? Бо просто жах, що на думках.

З того , що я зрозумів.

Зробив:
1) лист кредіт каса (фіолетова кнопка, що % на 30 днів зупинили, до протермінування)
2) алекс кредит - на реструктуризацію, відписали, що через 4 дні буде протермінування, тоді й напишете, компанія запропонує вам умови.
3) Лові Лаве - написали, наберіть до менеджера, коли буде протермінування, теж щось придумають.

Допоможіть, будь ласка, порадами, як мені з цього вибратися?!

NoName, обіймаю Вас!
У мене майже точно така ситуація.
Ще не наважилася нікому не розказати. Мабуть і не розкажу.
Якось намагаюсь жити далі. Важко, але намагаюсь.

Манівео, Лимон Кредит - їм пишіть самі на пошту, погодять реструктуризацію на 5 платежів.
На краще розраховувати не варто.

NoName, Ндааа... Ситуація у вас...

NoName, доброго вечора

Ось що зробити, щоб позбутися боргів по кредитам (10 перевірених порад):​

1. Закрити картку, на яку були взяті МФО, бо вони з неї можуть знімати гроші і загнати в овердрафт.
2. Не робити жодних пролонгацій, або, щоб не прикрутили кримінал, зробіть в кожній невеличкі оплати, щоб вони були і ніхто не сказав, що ви оформили кредити з ціллю не повертати.
3. Встановіть на телефон застосунок, який буде блокувати дзвінки від колекторів.
4. Попередьте оточенні та рідних, щоб не розмовляли з колекторами, можна сказати, що то шахраї.
5. Збирати гроші на адвоката, бо як подадуть до суду, тут вже або захищатися, або потім через виконавця виплачувати все, що задовільнить суд.
6. Домовлятися по черзі з кожним МФО, по мірі фінансових можливостей.
7. Отримати перед оплатою обов'язково гарантійний лист.
8. Оплатити борг і забути про нього.
9. Отримати обов'язково довідку про закриття кредиту.
10. Насолоджуватися вільним життям!

Допоможіть, будь ласка, із стратегією, що як гасити і що ставити в приорітет. Які кредитори точно на тіло підуть? Бо просто жах, що на думках.
Йти в протермінування і чекати вигідних умов. Іншого варіанту зараз немає.
Я теж так залізла, бо боялася, поки не потрапила на цей портал. Все буде добре. Прорвемося якось.

NoName, ось вам 100%-вий план!

• Робите те, що написала Marta
  • Блокуєте всі дзвінки!!!
  • Табличка в блокноті/Excel з сумою тіл кредитів
  • Кожну компанію забиваєте в пошук по форуму і читаєте про неї. Робите примітки, кого краще закрити першими, а хто почекає трошки (а може і зовсім не дочекається)
  • Якщо протермінування великі, перевіряйте інформацію про себе на сайті Судової влади.
Зараз нерви та переживання не грають на руку, а роблять тільки гірше.
Коли буде таблиця перед очима що очікувати +/- від кожної МФО, то ви самі план дій побачите. Воно якось само нарисується.
І ніяких нових кредитів! Якщо дійсно хочете вилізти. Може бути виключення: наприклад, десь позичити невелику суму, але так, щоб її вистачило до копійки закрити той чи інший борг в компанії.

NoName, почитав я вашу історію... Що хочу сказати...
Стратегію за вас вам ніхто не напише! Це потрібно розуміти.
Читайте те, що вже написано на форумі тут, по кожному МФО в пошуку є достатньо інформації. Я б рекомендував починати з найпроблемніших, таких як "нові кредити", "кредит каса", "просто кредит", "швидко гроші", "є-гроші".
З ними вирішуйте в першу чергу. Тіла позик у вас не такі вже й великі, робота є. Візьміть себе в руки.
Це не кінець світу. Це період, який треба пережити, зекономити і зробити висновки на майбутнє. Тримайтеся, ви не одні в такій ситуації.

Схожа ситуація, нажаль. Та вона в нас, скоріш за все, у всіх однаково схожа.
Та починайте хоча б по одному МФО гасити щомісяця, все рівно помалу та й виберемось з тої прірви. Потихеньку, нікуди не поспішаючи.

Назад
Зверху