Сьогодні я вам розкажу, як їх уникнути, а ви, в свою чергу, не забудьте зареєструватися на нашому порталі, щоб отримати насправді корисну інформацію.
Зараз отримаю кредит, а потім ЯКОСЬ віддам
Це дуже часта фраза, яку я чув від тих, кому терміново потрібні гроші. Люди, нажаль, не думають про наслідки в такі моменти.Начебто працює позичальник, все в порядку. Оформлює кредит, а коли підходить термін платити по кредиту, затримують заробітну плату. Бувало таке? І що далі? В далі або новий кредит, або позичити у друзів/рідних, або протермінування.
Жоден з цих варіантів не є хорошим. Всі вони погані, тільки кожен по-своєму.
Тому дуже важно бути на всі 500% впевненим, що зможеш повернути кредит у строк.
Кредит потрібен тоді, коли немає грошей
Ще одна дуже вагома помилка.Якщо в тебе зовсім немає грошей, то не варто набиратися кредитів, бо окрім того, як його взяти, ти повинен знати, як повернути кредит! Якщо думаєш, що повертати не потрібно - це погані думки, бо це вже шахрайство.
В тебе завжди повинні бути гроші та в такому розмірі, щоб ти з них міг закрити кредит. Тобто, в тебе в кармані є $200, це приблизно на сьогодні нехай 8000₴ і ти можеш оформити кредит не більше, ніж на 7000₴, бо 1000₴, припустимо, буде оплата за користування кредитом. Зрозуміла логіка?
Таким чином ти не створиш проблеми собі, родичам, знайомим. В те, що можеш втратити свої гроші? Так хто тобі винен, що ти не прорахував все досконало перед тим, як оформити кредит чи позику?
Мікропозика на розвиток бізнесу
О, ні!! Таке навіть ворогу не пораджуМікропозика для ФОП або бізнесу сама по собі передбачає:
підвищену суму позики (150 000-300 000 грн)строк кредитування 3-6-12 місяців і більше
знижений відсоток
Одразу хочу перейти до останнього пункту. Знижений відсоток - мається на увазі, що він буде трошки нижчим, ніж для фізичних осіб. Тобто, якщо споживчий кредит для фізичних осіб передбачає 2% за користування щоденно, то для ФОП цей відсоток може бути 1-1,5% на день.
Та ось це виходить не менше ніж 30% в місяць. А за рік - 360%. Це без трафік та по самому мінімуму пораховано.
Оформлюючи микропозику на розвиток бізнесу будьте готові, що втратите бізнес і залишитеся боржником.
Тому взагалі не рекомендую оформлювати такі позики, щоб не створити великі проблеми собі і оточенню.
На цей час це поки що все, що я хотів описати. Далі буде і буде цікаво.